Bengal’deki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada en az yedi ölü ve çok sayıda kişi yaralandı | Dünya

rotimi

Member
İtfaiye yetkilileri, Pazar sabahı Batı Bengal’in Kuzey 24 Parganas ilçesine bağlı Duttapukur bölgesinde bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada en az yedi kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.


İtfaiye yetkilileri, patlamanın o kadar şiddetli olduğunu ve bölgedeki birçok binaya zarar verdiğini söyledi. (ANI)

İtfaiye yetkilileri, patlamanın çok şiddetli olduğunu ve bölgedeki birçok binanın hasar gördüğünü söyledi.

Medyaya konuşan yerel halk, patlamanın Duttapukar’ın Nilgunj bölgesindeki iki katlı bir evde saat 10.40 sıralarında meydana geldiğini söyledi. Yerel halk, fabrikanın yasa dışı olarak bir evden işletildiğini iddia etti.

Eyalet gıda bakanı ve bölgedeki milletvekili Rathin Ghosh, polis memurlarının kendisine yedi veya sekiz kişinin öldüğünü ve yaklaşık altı kişinin de yaralandığını söylediğini söyledi.

“İlçe polis memurları bana 7-8 kişinin öldüğünü, 5-6 kişinin de yaralandığını söyledi. Siteyi ziyaret edeceğim. Patlamanın meydana geldiği binada havai fişekler depolandı. Burası krakerlerin yapıldığı bir alan değil. “Ana üretim merkezi buradan çok uzakta, Nilgunj’un Narayanpur bölgesindeydi. Ghosh medyaya, polisin Narayanpur’daki tüm kraker fabrikalarını kapattığını söyledi.

Yakın geçmişte Batı Bengal’de buna benzer birkaç olay yaşandı.

Mayıs ayında Midnapore bölgesindeki Egra’daki bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada dokuz kişi ölmüş, yedi kişi de yaralanmıştı. Ölenlerden en az ikisi kadındı.

Mayıs ayında başka bir olayda, Güney 24 Parganas bölgesindeki bir yerleşim bölgesinde yasadışı bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada en az üç kişi öldü.

Geçen yılın Aralık ayında, Güney 24 Parganas bölgesinin Nodakhali bölgesindeki Mohanpur köyündeki bir havai fişek fabrikasında en az üç kişi öldü ve iki kişi yaralandı.

Çok sayıda patlama olayı, eyalet hükümetinin havai fişeklerin yalnızca sanayi merkezlerinde yapılabileceğini öngören yeni bir yönetmelik duyurmasına yol açtı. Bu merkezlerin kurulması süreci başladı.

22 Mayıs’ta Batı Bengal hükümeti, bu tür yasadışı oluşumları araştırmak üzere Dışişleri Bakanı başkanlığında bir komite kurdu.