Dünya Bankası İşe Alım Dolandırıcılığı: ED, Tahliye Edilen TMC Lideri Santanu Banerjee’nin Mülklerine Baskın Yaptı | Dünya

rotimi

Member
Batı Bengal’de okul öğretmeni işe alma dolandırıcılıklarını soruşturan İcra Müdürlüğü (ED), Cumartesi günü Hooghly bölgesinde Trinamool Kongresi’nin (TMC) gençlik lideri Santanu Banerjee’nin birkaç mülküne baskın düzenledi.

Santanu Banerjee, çok sayıda okul işe alma dolandırıcılığına karıştığı iddiasıyla bu ayın başlarında tutuklandı (Temsilci Fotoğraf).

Multicrore okul işe alım dolandırıcılığına karıştığı iddiasıyla bu ayın başlarında federal yetkililer tarafından tutuklanan Banerjee, şu anda federal gözaltında.

Cumartesi günü, acil servis memurlarından oluşan ekipler, tümü Hooghly bölgesinde bulunan Balagarh’ta bir misafirhane, Bandel’de üç katlı bir ev ve Chinsurah’ta iki daire dahil olmak üzere üç Banerjee mülküne baskın düzenledi. Banerjee, Hooghly Zilla Parishad Karmadakshya tarafından yönetilen TMC idi.

Ayrıca Okuyun: Bengal’de İş Dolandırıcılığı: Mamata HC’ye Randevuları İptal Etmemesini Söyledi

“Birçok belgeye el konuldu. Soruşturma devam ediyor, ”dedi bir ED yetkilisi. Yetkililer, saat 10.30 sıralarında başlayan baskınların yaklaşık sekiz saat sürdüğünü söyledi.

ED ayrıca, bir Gram Panchayat üyesi ve bir Dhaba sahibi de dahil olmak üzere Banerjee’ye yakın üç kişiyle röportaj yaptı. Günün ilerleyen saatlerinde memurlar, Dünya yakınlarındaki Bidhannagar’da, Banerjee’nin yakın bir ortağı olduğu söylenen bir müteahhitin sahibi olduğu başka bir eve baskın düzenledi.

Santanu’nun eşi Priyanka Banerjee, medya temsilcilerine şunları söyledi: “Bütün bunlar hakkında hiçbir fikrimiz yoktu. Acil servis inceledi. işbirliği yapacağım Gerçek ortaya çıkmalı.”

Banerjee’nin 2015’te bir cep telefonu dükkanındaki tamirciden, Hooghly bölgesinde kendisinin ve diğerlerinin adına kayıtlı birkaç mülkü olduğu bildirilen zengin bir iş adamına hızlı yükselişi, acil servisin tarayıcısına girdi.

ED’ye göre, Batı Bengal’de birkaç GMC liderini tutuklayan okul işe alım dolandırıcılığının hacmi şu kadar artabilir: €350 crore.

ED daha önce Ocak ayında Banerjee’nin Hooghly ilçesine bağlı Balagarh bölgesindeki evine baskın düzenlemişti ve o zamandan beri birkaç kez sorguya çekildi. Yetkililer, baskının Öğretmen Uygunluk Testi (TET) için gelen 300 kişilik bir listeye el konulmasıyla sonuçlandığını iddia etti.

Mayıs 2022’de Dünya Yüksek Mahkemesi Yargıcı Abhijit Gangopadhyay, CBI’ye, 2014 ile 2014 yılları arasında Batı Bengal Okul Hizmet Komisyonu ve Batı Bengal Orta Öğretim Kurulu tarafından öğretim dışı personel (Grup C ve D) ve öğretim kadrosunun atanmasını kısıtlama emri verdi. 2021’de kontrol edilecek.

Randevuların rüşvet ödediği söyleniyor €Seçim testlerinde başarısız olduktan sonra iş bulmak için 5-15 lakh. Bir tarafta CBI soruşturması varken, ED kara para aklama izine paralel bir soruşturma başlattı.

Son aylarda ED, eski Batı Bengal Eğitim Bakanı Partha Chatterjee ve yardımcısı Arpita Mukherjee’yi geçen yıl 23 Temmuz’da tutukladı. ED’ye geçen yıl Temmuz ayında el konuldu €Nakit ve mücevher değerinde 49,8 crore €Eski devlet eğitim bakanının yakın yardımcısı Arpita Mukherjee’ye ait iki daireden 5 crore.

Ayrıca Okuyun: WB Okulu İşe Alım Dolandırıcılığı: €350 crore ve üstü, ED mahkemede diyor

İddiaların ve ED soruşturmasının ardından, Başbakan Mamata Banerjee, Chatterjee’yi hükümetten uzaklaştırdı ve partiden uzaklaştırdı. Dolandırıcılığın, Chatterjee’nin Eğitim Bakanı olarak görev yaptığı süre boyunca gerçekleştiği iddia ediliyor.

GMC milletvekili ve devlet ilkokul kurulunun eski başkanı Manik Bhattacharya, geçen yıl 11 Ekim’de ED tarafından tutuklandı.

Bu yılın Ocak ayında ED, TMC gençlik kanadı lideri Kuntal Ghosh’u büyük ölçekli öğretmen işe alma usulsüzlükleriyle ilgili soruşturmasıyla bağlantılı olarak tutukladı. ED, Ghosh’un iddiaya göre topladığını söyledi. €İş arayanlardan 30 crore.