Dünya HC siparişleri Bengal Hükümeti, SC'de okul personeli için burs olarak kalıyor | Dünya serbest bırakıldı

rotimi

Member
Dünya:

Horlama dilekçesi, 2016 yılında atanan 25.752 öğretmen ve öğretim dışı çalışanların bir bölümü tarafından sunuldu. (AP/Temsilci Resim)

Başbakan Mamata Banerjee ayda 26 Nisan'da duyurdu £25.000 ve £İşsiz C ve D çalışanları için 20.000.

İktidardaki Trinamool Kongresi (TMC) hükümeti için bir gerileme olarak görülen emir, adalet Amrita Sinha'nın tek bankasından geçti. Son duruşma 9 Haziran'da hakimin emri sakladığı zaman gerçekleşti.

Ben de oku: Bengal okulları krizle 26.000 öğretmen olarak uğraştı, çalışanlar SC emrinden sonra gidiyor

2016 işe alım panelinden 25.752 okul öğretmeninin ve öğretim dışı personelin (Grup-C ve D) atanmaları, bir dizi duruşma sonrasında 3 Nisan'da Hindistan Baş Adalet Tezgahı tarafından yapıldı. Banka, şımarıklığı düşmeyenlerden ayırmanın bir yolu olmadığını söyledi.

Devletin temyiz üzerine, üst mahkeme 17 Nisan'da, lekesiz öğretmenlerin 31 Aralık'a kadar hizmete devam etmesine izin verilebileceğini, ancak yeni bir seçim testinden geçmeleri gerektiğini söyledi. Adalet Divanı, yaş sınırının bu insanlar için rahatlamasını sağladı ve devlete 31 Mayıs'a kadar sürece başlamasını ve üç ay içinde tamamlamasını söyledi. Yüksek Mahkeme, öğretmen olmayan personel için herhangi bir rahatlamaya izin vermedi.

Ben de oku: Bengal Hükümeti, Yüksek Mahkeme önünde öğretmenleri işe almada dilekçeye saygısızlık isteyin

Dünya Yüksek Mahkemesi'nin emirleri üzerine, Merkez Soruşturma Bürosu (CBI), TMC'nin Partha Chatterjee'sinin eğitim bakanı olduğu 2014 yılları arasında Batı Bengal Hizmet Komisyonu ve Batı Bengal Ortaöğretim Kurulu tarafından öğretim dışı personelin (Grup C ve D) atanmasına bir soruşturma başlattı. Birçok görevlendirilen insanın bölgesine rüşvet verdiği iddia edilen £5-15 lakh seçim testlerinin başarısızlığından sonra iş almak için.