İshale İyi Gelen Bitki Çayı
İshal her yaştan insanın ortak sorunu olmaktadır. İshal sorunu ile sık sık karşılaşıyorsanız eğer bağırsaklarınızdaki sorunları gidermek için şifasını bitki çaylarından bulabilirsiniz. Bitki çayları sayesinde şifaya ulaşarak hastalıkların önüne geçmeniz mümkündür.
Çay ve limonun ishal gibi hastalıklara iyi gelerek kesme özellikleri vardır. Herkesin evinde mutlaka çay ve limon bulunacaktır. Çayımızın içine biraz limon sıkarak bunu önlemek oldukça kolay olduğu açıkça ortadadır. İshalin başlangıç noktasında faydalı olduğundan daha sonra farklı bitki çaylarına yönelmek zorunda kalabilirsiniz.
Papatya, bitki çayı için birebirdir. Çay gibi hazırlayarak demledikten sonra süzgeçten geçirerek tüketmemiz yardımcı olacaktır. Bağırsak tahrişi ve iltihabını geçirmesine yardımcı olacaktır. Papatya genellikle çay şekline tüketilerek bağırsak hastalıklarına iyi gelmektedir.
Ahududu yaprağı, içinde “tanen” adındaki maddeyi içerir. İshale neden olan bakterilerle savaşarak onların yok olmasına sebep olmaktadır. İshali iyileştirici etkisi vardır. Çayı yaparken ahududu yapraklarını 10 dakika boyunca kaynatmalısınız. Stres, kaygı, mide ağrılarına birebir gelmektedir.
Yaban mersini, kan dolaşımı ve adet sancısına iyi geldiğini bilmekteyiz. Şifası ile ishal sorununa da iyi gelmektedir. İshal için meyvenin kurutulmuş olarak tüketilmesi gerekli görülmektedir. Kan inceltici ilaç kullananlar için önermiyoruz. Kanama tehlikesine sebep olabilir.
Zencefil, Hint ve Arap dünyasında ishal hastalığı ile mücadelede kullanılmaktadır. Mide bozukluğu ve sorunlarına birebir olmaktadır. Günümüzde mutfaklarda ve bir çok alanda kullanılmaktadır.
İshal her yaştan insanın ortak sorunu olmaktadır. İshal sorunu ile sık sık karşılaşıyorsanız eğer bağırsaklarınızdaki sorunları gidermek için şifasını bitki çaylarından bulabilirsiniz. Bitki çayları sayesinde şifaya ulaşarak hastalıkların önüne geçmeniz mümkündür.
Çay ve limonun ishal gibi hastalıklara iyi gelerek kesme özellikleri vardır. Herkesin evinde mutlaka çay ve limon bulunacaktır. Çayımızın içine biraz limon sıkarak bunu önlemek oldukça kolay olduğu açıkça ortadadır. İshalin başlangıç noktasında faydalı olduğundan daha sonra farklı bitki çaylarına yönelmek zorunda kalabilirsiniz.
Papatya, bitki çayı için birebirdir. Çay gibi hazırlayarak demledikten sonra süzgeçten geçirerek tüketmemiz yardımcı olacaktır. Bağırsak tahrişi ve iltihabını geçirmesine yardımcı olacaktır. Papatya genellikle çay şekline tüketilerek bağırsak hastalıklarına iyi gelmektedir.
Ahududu yaprağı, içinde “tanen” adındaki maddeyi içerir. İshale neden olan bakterilerle savaşarak onların yok olmasına sebep olmaktadır. İshali iyileştirici etkisi vardır. Çayı yaparken ahududu yapraklarını 10 dakika boyunca kaynatmalısınız. Stres, kaygı, mide ağrılarına birebir gelmektedir.
Yaban mersini, kan dolaşımı ve adet sancısına iyi geldiğini bilmekteyiz. Şifası ile ishal sorununa da iyi gelmektedir. İshal için meyvenin kurutulmuş olarak tüketilmesi gerekli görülmektedir. Kan inceltici ilaç kullananlar için önermiyoruz. Kanama tehlikesine sebep olabilir.
Zencefil, Hint ve Arap dünyasında ishal hastalığı ile mücadelede kullanılmaktadır. Mide bozukluğu ve sorunlarına birebir olmaktadır. Günümüzde mutfaklarda ve bir çok alanda kullanılmaktadır.