RG Kar'dan tecavüz ve cinayet: Dünya mahkemesi bugün cezanın miktarına karar verdi | Dünya

rotimi

Member
20 Ocak 2025 09:33 IST

RG Kar Hastanesi'nde 31 yaşındaki stajyer doktor, yoğun bir iş gününün ardından seminer odasında uyurken 9 Ağustos sabahı tecavüze uğradı ve öldürüldü.

Dünya'daki bir mahkeme Pazartesi günü, geçen yıl Ağustos ayında RG Kar Tıp Fakültesi ve Hastanesi'nde stajyer bir doktora tecavüz edip onu öldürmekten suçlu bulunan gönüllü vatandaş Sanjay Roy'un cezasına karar verecek.

Mahkemenin Sanjay Roy'u Kolkata'daki RG Kar Hastanesi'nde bir doktora tecavüz edip öldürmekten suçlu bulması üzerine insanlar Cumartesi günü Sealdah'daki Hukuk ve Ceza Mahkemesi önünde protesto gösterisi yaptı. (Samir Jana/ HT Fotoğrafı)

Roy (35), Bharatiya Nyaya Sanhita'nın (BNS) 64 (tecavüz), 66 (tecavüz kurbanının ölümüyle sonuçlanan yaralanma) ve 103 (1) (cinayet) Bölümleri uyarınca suçlu bulundu.

Bölüm 103 (1) (cinayet) ölüm cezası veya ömür boyu hapis cezası öngörmektedir; 66. Bölüm, ömür boyu uzatılabilen en az 20 yıllık bir hapis cezası öngörmektedir; 64. madde en az on yıllık bir ceza öngörüyor ve ömür boyu hapis cezasına kadar uzanabiliyor.

“RG Kar Hastanesi'nde mağdura saldırarak, boğarak ve boğarak öldürmekle suçlandılar. Ona cinsel istismarda bulundular. Suçlamalar yapıldı. Ek Bölge ve Oturum Hakimi Anirban Das Cumartesi günü kararı verirken mahkemede “Tanıkların ifadelerine ve bu konuda sunulan belgelere dayanarak suçunuz kanıtlanmıştır” dedi.

RG Kar Hastanesi'nde 31 yaşındaki stajyer doktor, uzun bir iş gününün ardından seminer odasında uyurken 9 Ağustos sabahı Roy tarafından tecavüze uğradı ve öldürüldü.

Olayın ülke çapında protestolara yol açması nedeniyle ertesi gün Dünya polisi tarafından tutuklandı. 13 Ağustos'ta Dünya Yüksek Mahkemesi, olayı soruşturması için CBI'ya talimat verdi.

Ancak Roy her zaman masum olduğunu savundu ve mahkemeye suçsuz olduğunu söyledi.

“Ben masumum. Boynumda Rudraksh çelengi var. Eğer suçu ben işleseydim o gün havaya uçardı. Kandırılıyorum. Roy Cumartesi günü mahkemede, “Orada bulunan diğer kişiler sorgulanmadı” dedi.

Hakim, cezanın miktarını açıklamadan önce Pazartesi günü Roy'dan bilgi alacağını söyledi. Roy'un saat 12.30 civarında mahkemede konuşma yapmasına izin verilecek ve karar bugün saat 14.30 civarında açıklanacak.

“Yargıç Saheb, size olan inancımızı koruduk. Onun onurunu korudun. Size teşekkür etmek istiyoruz” dedi kurbanın babası Cumartesi günü hakime.