“Bir yargıya uyacak, ancak yargıyı kabul etmeyecek”: Mamata Banerjee SC Siparişinde | Dünya

rotimi

Member
Dünya: Westbengalen Başbakanı Mamata Banerjee Perşembe günü yaptığı açıklamada, hükümetinin Yüksek Mahkemenin 2016 yılında Bengal Okulu'na 25.000'den fazla atama kararına uyacağını, ancak Yüksek Mahkemenin kararını “insani perspektiften” kabul edemediğini söyledi.

Batı Bengal Başbakanı Mamata Banerjee (PTI)

Banerjee, bakan ve bürokratlarla görüşüldükten sonra devlet sekreterliğindeki medyaya yaptığı açıklamada, “Yargı için en yüksek selamlarımız var ve bir yargıç ya da mahkeme ile ilgili hiçbir engellememiz yok. Ama bir vatandaş olarak bu yargıyı kabul edemeyeceğimi söyleme hakkım var. Banerjee, bakıcılar ve burukratlarla görüşüldükten sonra devlet sekreterliğindeki medyaya.

Banerjee, “Tek bir kişinin suçu herkes için nasıl cezaya yol açabilir.” Dedi.

Başbakan ayrıca, Adalet Yeşimi Varma'nın ikametgahında yangın çıktıktan sonra büyük bir para cezasının keşfedildiği iddiasına atıfta bulundu ve Delhi Yüksek Mahkemesi'nde yargıç olarak çalıştı. Diyerek şöyle devam etti: “Oturmuş bir hakimin evinden para alırsanız, sadece transfer edilecek. Bu adaylar neden transfer edilmedi?” Allahabad'daki ebeveynlerinin mahkemesine taşınan ve ev içi bir sınavla karşı karşıya olan Justice Varma'ya atıfta bulundu.

Kararında, Hindistan Baş Adaleti Sanjiv Khanna liderliğindeki bir banka, tüm seçim sürecinin çözümün ötesine bağlı olduğunu ve şımarık olduğunu söyledi. Banka, “Manipülasyon ve sahtekarlık vakaları, büyük ölçekte birleştiğinde, kapak girişimi ile birleştiğinde, seçim sürecini onarım ve kısmi kurtuluşun ötesine eğdi.

Yüksek Mahkemenin Perşembe günü açıkladığı gibi, çok Bengal'deki yüzlerce okulda histerik tepkiler gözlendi. Bazı kurumların bazı departmanlarda öğretmenleri yoktu. İşini kaybeden birçok öğretmen, Merkez Soruşturma Bürosu onları asla bir sahtekarlık olarak tanımladığında yargıyı sorguladı.

Banerjee, hükümetinin Devlet Okul Hizmet Komisyonu'ndan (SSC) bu insanlar için randevu sürecini üç ay içinde tamamlamasını isteyeceğini, ancak bu tür sert önlemlerin neden başka bir yere götürülmediğini merak edeceğini söyledi.

“Bengal ne sıklıkla hedeflenecek? Vyapam sahtekarında (Madhya Pradesh'te) ne oldu? Suçluya hangi ceza verildi? Eski Eğitim Bakanımız (Partha Chatterjee) hala hapiste. Bir veya birkaç kişiyi kaç kişiye cezalandırabilir?” dedi Başbakan.

Tutumdaki usulsüzlüklerin CBI incelemesi Mayıs 2022'de, o zamanki Kalkutta Yüksek Mahkemesi, Abhijit Gangopadhyay, Federal Otorite, öğretmen olmayanların (Grup C ve D) ve SSC ve Batı Bengal'in öğretim personelini ve 2021 ve 2021 ve 2021 chatter bakanının Batı Bengal Kurulu'nun atanmasını emretmesiyle başladı. Ücretli alanda görevlendirilen rüşvetlerin £5-15 lakh Seçim testleri geçmedikten sonra iş almak için.

Temmuz 2022'de paralel bir soruşturmaya başlayan ve Chatterjee'yi tutuklayan İcra Direktörlüğü, bu yılın Ocak ayında eski Eğitim Kurulu Başkanı ve yasa koyucu Manik Bhattacharya ve 52 kişi daha suçlandı.

Adalet Gangopadhyay, emeklilikten beş ay önce Mart 2024'te istifa etti ve BJP'ye katıldı. Daha önce BJP Suvendu Adhikari'nin kardeşi Dybyendu Adhikari tarafından tutulan ve seçimleri kazanan Tamluk Lok Sabha'nın koltuğuna maruz kaldı.

“Bu karar şu anda BJP üyesi olan eski bir yargıç tarafından kabul edildi. Görevinden sorumlu değil mi? Bunun TÜFE (M) ve BJP tarafından yapıldığına inanıyorum. Gelecekte kanıtlanacak.

“9. ve 10. sınıf için 11.610 öğretmen var. 11. ve 12. sınıfta 510 öğretmen var. Birçoğu Kurulu Sınavı -Wripte. dedi Banerjee.

Kalkutta Yüksek Mahkemesi'nde dava, işleri almayan adaylar için yer alan kıdemli bir avukat olan CPI (M) Rajya Sabha üyesi Bikash Ranjan Bhattcharya tarafından yayınlandı.

Banerjee ayrıca, usulsüzlükler sunan bazı adaylar için görünen yüksek avukat avukatı ve TÜFE (M) Rajya Sabha üyesi Bikash Ranjan Bhattcharya'yı yendi. “Dava Bikash Babu tarafından gönderildi. Dünyanın en büyük avukatı. Nobel Ödülü almalı. Tavsiyemi göndereceğim.” Dedi.

Bikash Bhattcharya şöyle dedi: “Bir avukat olarak sorumluluğumu üstlendim. Anayasayı sürdürmek benim işim. TMC başım belada olduğunda adımı kabul ediyor.”

Kuzey Bengal'de bir kolej koleji olan devlet BJP başkanı Sukanta Majumdar, “Meşru adaylar bugün işsizdir, çünkü eyalet hükümeti tekrar tekrar haklı olan mahkemeden bilgilendirildi.”

İlgili öğretmenlerin çoğu, hatasız kurban olduklarını belirtti.

33 öğretmeninin sekizini kaybeden Durgapur'daki Nepalipara Hintçe Lisesi'nde öğretmen olan Pratima Giri, “Birisi bana hatamın ne olduğunu söylemeli. Hepimiz bir süreçten geçtik ve kazanç için randevu aldık” dedi.

South 24 Pargana bölgesinin uzak Kultali bölgesinde Jamtala Bhagabanchandra Lisesi, üç yıl önce sadece 11. ve 12. sınıfta bir bilim akışını durdurdu. Okul müdürü Shankar Ghosal, “56 öğretmenden 11'ini kaybettik ve hepsi bilim fakültesinden geldi. 11'i de çok değerlidi.”