Birlikte dinlenmeyin, bir siyasi parti yapar: Mamata Banerjee | Dünya

rotimi

Member
31 Mart 2025 11:54

Batı Bengalen Başbakanı, Mamata Banerjee

Westbengalen Başbakanı Mamata Banerjee Pazartesi günü yaptığı açıklamada, insanların birleşik kalmaları ve ortak huzursuzluğu teşvik edebilecek provokasyonlara aşık olmaları gerektiğini söyledi.

Mamata Banejee, Kızıl Yol'da yemin eden bir dua programına hitap etti. (PTI fotoğrafı)

Banerjee, onları adlandırmadan, Banerjee hem Bharatiya Janata Partisi'ni (BJP) eleştirdi hem de Bharatya Janata Partisi'ne (BJP) bıraktı ve bıraktı.

Banerjee, “Orada bir kargaşa olmasını istemiyorum. İnsanlar huzursuzluğa neden değil. Siyasi bir parti bunu yapıyor. Kızıl Parti laiklik hakkında büyük iddialarda bulundu. Ama bugün kırmızı ve safran haline geldi. Yeterli olmalarına izin ver. Hayatımızla savaşacağız.” Dedi.

“Bütün Hindular ve Hıristiyanlar size karşı değil. Dinle hareket eden bazı siyasi liderler var. Birlikte kalırlarsa işlerini kapatacağız. Öne çıkmak istiyorlar. Huzursuzluğu durdurmak istiyorum.”

İddialara yanıt olarak, BJP lideri Rahul Sinha, TMC patronunun belediye konuşmalarını sürdürmek için şanslı bir gün kullandığını iddia etti.

Sinha, “Ram Navami ne zaman yaklaştığında, Başbakan Eid kutlamaları sırasında bu platformu bir arada tutmak için kullanıyor. Geçmişte bunu yaptı ve Howrah'da gerçekleşti. Bu yıl aynı şeyi tekrarlıyor.” Dedi.

Ben de oku: Mamata Banerjees 'Ben farklı …' Oxford Sparks Backlash'ta Hindistan'ın ekonomik büyümesine ilişkin açıklama, bunun bir “hakaret” olduğunu söylüyor.

Ayrıca hükümeti sorguladığı devam eden Manipur krizini gündeme getirdi.

Banerjee, “Topluluk hakları olduğunu ve cumhurbaşkanının kuralını talep ettiğini söylüyorlar. Onlara Manipur, Uttar Pradesh ve Rajasthan'da neler olduğunu sordum. İnsanların ne yemeleri ve giymeleri gerektiği konusunda kısıtlamalar koydular. Çok acımasızlar.” Dedi.

“Bu insanlar ne istiyor ve yönetiyorlar? Hayatımı ülke için feda edeceğim. Hayatım her din, her kast, her inanç ve her topluluk. Güvende kalırlarsa.

Haberler / Şehirler / Dünya / Birlikte dinlenmeyin, bir siyasi parti yapar: Mamata Banerjee

Daha az görmek