Lok Sabha anketleri: BJP Kuzey Bengal'de hakimiyet kurmayı hedefliyor; TMC kaybettiği zemini telafi etmek istiyor | Dünya

rotimi

Member
Batı Bengal'de devam eden Lok Sabha seçimlerinin ikinci aşaması, Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) eyaletin kuzey kesimindeki toplam hakimiyetinin ve Trinamool Kongresi'nin (TMC) bunun olmadığı bir bölgede zemin kazanma hedefinin anahtarıdır. geçmişte bu durum çok güçlüydü.


BJP, 2014'te yalnızca bir sandalyeden (Darjeeling) 2019'da Kuzey Bengal'deki yedi sandalyenin tamamını kazandı. (Temsilci dosyasının fotoğrafı)

Darjeeling, Raiganj ve Balurghat'tan oluşan üç sandalyede oylama sürüyor ve bu seçim bölgeleri BJP'nin Kuzey Bengal'deki seçim hakimiyetini güvence altına alması açısından hayati önem taşıyor.

HT, kriketin her zaman, her yerde yakalanması için tek adres olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

BJP, 2014'te yalnızca bir sandalyeden (Darjeeling) 2019'da Kuzey Bengal'deki yedi sandalyenin tamamını kazandı.

BJP, Bengal'de son Lok Sabha anketlerinde 18 sandalye kazanarak, partinin hiçbir zaman iktidara gelmediği bir eyalette şimdiye kadarki en yüksek sonucunu elde etti.

Darjeeling 2004'ten bu yana bir BJP milletvekili seçerken, BJP 2019'dan bu yana ilk kez diğer iki sandalyeyi kazandı.

BJP için asıl zorluk Raiganj ve Balurght sandalyelerinde sayısal çoğunluğu korumak iken TMC bir veya iki sandalye kazanarak BJP'nin bu bölgedeki popülaritesini zayıflatmak istiyor.

Raiganj'daki yedi meclis kesiminden TMC'nin altısı var; bu, Bengal iktidar partisine oy bankasını yeniden canlandırma konusunda bir umut ışığı verebilir, ancak bunu söylemek yapmaktan daha kolay olabilir.

Ayrıca şunu okuyun:Lok Sabha seçimleri: Batı Bengal'de üç sandalye için oylama sürüyor; Şiddet bildirilmedi

Raiganj'da BJP karşıtı oylar TMC ile bölgede önemli bir varlığa sahip olan Kongre-Sol ittifakı arasında bölünmüş durumda.

2019 Lok Sabha seçimlerinde BJP oyların %40'ını alırken, TMC oyların %35'inden biraz fazlasını aldı. Ayrı ayrı mücadele eden CPIM ve Kongre oyların %20'sinden fazlasını elde etti.

BJP başkanı Sukanta Mazumder'in yarıştığı Balurghat'ta parti 2019'da sadece %3 oy kazanmıştı. Muhalefet oyu yine TMC, Kongre ve RSP (sol görüşlü seçmen) arasında bölündü.

Bir TMC lideri, “Kuzey Bengal'de en az iki sandalye kazanmayı umuyoruz” dedi.

Ancak partinin bir kesimi, HİNDİSTAN ittifakının üç seçim bölgesi olan Kongre, Sol ve Trinamool arasında eyalet düzeyinde bir ittifakın yokluğunun BJP için bir avantaj olabileceğini düşünüyor.

Geleneksel olarak Kongre ve Sol Bengal'in kuzeyinde güçlüydü, TMC ise güney bölgelerine hakimdi.

Kuzey bölgelerde ayrıca Bangladeş'ten gelen büyük bir Hindu Bengalis nüfusu var.

Başbakan Narendra Modi, bu yılın başlarında CAA kurallarının açıklanmasının ardından 2024 yılında Bengal'de Cooch Behar'da yaptığı ilk seçim toplantısında Trinamool'u ve Kongreyi “insanları CAA kuralları konusunda yanıltmakla” eleştirdi ve Maa'ya inananların Bharti vatandaşlık alacak.”

Ancak Batı Bengal Başbakanı Mamata Banerjee Vatandaşlık (Değişiklik) Yasası (CAA) hakkında defalarca yorum yaptı ve TMC'nin CAA'nın Bengal'de uygulanmasına izin vermeyeceğini söyledi.